Pytania i odpowiedzi
Lody ICE’N’GO bardzo różnią się od tradycyjnych lodów już w swojej produkcji, ale również pod względem warunków sprzedaży i przechowywania. Ponadto mają bardziej intensywny, bogatszy smak niż tradycyjne lody warzone. Nie zawierają dodatku powietrza, sztucznych barwników i konserwantów.
Lody ICE’N’GO sprzedawane są w temperaturze od -28°C do -35°C (jest to około o 20 °C niższa temperatura niż zwykle w przypadku klasycznych lodów ), i przechowywane w temperaturze od -40°C do -45°C (czyli o około 25°C zimniej niż w zamrażarce domowej).
Lody ICE’N’GO wytwarzane się z naturalnych składników bez dodatków sztucznych barwników i konserwantów. Występują w 17 smakach z czego 14 opartych jest na bazie świeżego mleka lub śmietanki, dzięki czemu lody bogate są wapń i glukozę potrzebną do prawidłowego rozwoju dzieci.
Lody ICE’N’GO występują w 17 smakach z czego 14 opartych jest na bazie mleka i śmietanki. Mamy trzy smaki lodów niezawierających mleka: cytryna i limonka, smoczy owoc i owocowa tęcza.
Nieustannie poszerzamy gamę smaków lodów ICE’N’GO. Obecnie mamy trzy smaki wegańskie: cytryna i limonka, smoczy owoc i owocowa tęcza.